RESORT CONDADO DE ALHAMA

Op nog geen 10 minuten van het stadje Alhama de Murcia, in regio Murcia, ligt het golfresort ‘Condado de Alhama’. Casa Veen staat op dit resort, waar vele faciliteiten aanwezig zijn. Vanaf het ruime terras van Casa Veen kijk je richting de bergen van Sierra Espuña en Sierra de Carrascoy. Tussen de bergen liggen prachtige citroengaarden. Casa Veen is een aangename plek om aan de drukte te ontsnappen en op te laden. Of om een balletje te slaan op de 18-holes golfbaan. Het resort is verdeeld over twee wijken en een eiland. Casa Veen staat op het eilandgedeelte ‘La Isla’. Een aparte wijk met 11 kleinschalig appartementencomplexen, omringd door een meer. Bekijk de beschikbaarheid en voor je het weet zit je tussen al het moois wat de regio Murcia je te bieden heeft.

JACK NICKLAUS SIGNATURE GOLFBAAN

Het middelpunt van Condado de Alhama is de door Jack Nicklaus ontworpen golfbaan. De baan is een 18-holes baan met par 72 en een eigen clubhuis. Rondom de golfbaan is veel groen aanwezig, dat doorloopt over het hele resort. Hierdoor wordt een eindeloze tuin gevormd met een mix van gras, palmbomen en oleanders. Een mooi startpunt voor een wandeling over het resort.
Naast golfen zijn er andere sportieve mogelijkheden. Er zijn tennis- en padelbanen, een voetbalveld en basketball veld, fitnessruimte en een jeu-de-boules-baan. En niets is lekkerder dan de dag beginnen met een verfrissende duik. Dit kan in het gemeenschappelijk zwembad wat direct voor Casa Veen ligt,  één van de 24 die verdeeld over het resort aanwezig zijn.

GEZELLIGE CENTRUM

Op 5 minuten lopen afstand kun je voor je dagelijkse boodschappen terecht in de grote Spar supermarkt. In de vele restaurants kun je heerlijk eten: Mediterraans, Europees, Amerikaans en Aziatisch. Buiten, bij de cafes en restaurants staan genoeg terrassen waar je prima vertoeft met een drankje. Andere winkels in Al Kasar zijn een warme bakker, een meubelwinkel, schoonheidssalon, kapper en een fietsverhuurbedrijf. Een leuk centrum waar je de middag en avond goed kunt doorbrengen. 

In de maanden juli en augustus is er wekelijks op zaterdag een grote markt. Deze is direct naast Al Kasar en loopt door tot ver voorbij het centrum. Er is van alles te krijgen, zoals vers fruit, olijven, tassen, schoenen en kleding. 

In de zomermaanden is het druk op het resort. En is er veel te beleven voor jong en oud. De kinderen vermaken zich in deze periode bij de Kids Club. Er staan een springkussen en een trampoline in Al Kasar. 
Ook rijdt een bus naar de omliggende dorpen en stadjes, de stranden en zelfs naar de Costa Blanca. Op dinsdagen gaat de bus naar de markt in Alhama de Murcia. 
Live entertainment is er bij de Condado Club en in Al Kasar.
In de tuinen wordt aquarobics gegeven. Buiten de zomermaanden is het rustig en is er in mindere mate entertainment.

IN DE BUURT

Condado de Alhama is zeer gunstig gelegen in de regio Murcia. Binnen 20 minuten ben je op het strand, aan het winkelen in één van de steden of een prachtige autorit aan het maken langs de kust of door het binnenland. Kijk hier voor meer tips van ons. 
Omdat er bijna tot geen openbaar vervoer in de regio is heb je een auto nodig.

STRANDEN

STEDEN

 • Puerto de Mazarrón – met een zeer leuke haven en boulevard: 20 minuten;
 • Bolnuevo – een groot en rustig zandstrand met een strandtentje: 20 minuten rijden;
 • Het strand van Isla Plana: 25 minuten rijden;
 • De stranden aan de Mar Menor: 45 minuten rijden.
 • Alhama de Murcia – bekend vanwege haar waterbronnen: 10 minuten rijden;
 • Mazarrón – voormalige mijnbouwstad en kustgedeelte ‘Puerto de Mazarrón’: 15 minuten rijden;
 • Lorca – bijnaam is stad van de zon. Verspreid door de stad staan monumenten uit de middeleeuwen, renaissance- en barokperiode: 30 minuten rijden;
 • Totana – bekend vanwege keramiek: 20 minuten rijden;
 • Murcia – hoofdstad van de regio: 25 minuten rijden;
 • Cartagena – havenstad. Hier wordt de bekende likeur Licor 43 gemaakt: 40 minuten rijden.

WEEKMARKTEN

BEZIENSWAARDIGHEDEN

 • Alhama de Murcia; elke dinsdagochtend tot 14:00 uur;
 • Mazarrón; elke zaterdagochtend tot 14:00 uur;
 • Puerto de Mazarrón: elke zondagochtend tot 14:00 uur;
 • Totana: elke woensdagochtend tot 14:00 uur;
 • Isla Plana elke vrijdagochtend in de zomer en Condado de Alhama elke zaterdagavond in de zomer.
 • Nationale park Sierra Espuña – Espuña adventures. Je kunt hier terecht voor mountainbiken, kajakken, klimmen en wandelen: 30 minuten rijden;
 • Park Minero La Uníon. Museum over de mijnbouw en bezoeken van een mijn: 45 minuten rijden;
 • Waterpark Aqualandia, Benidom: 1,5 uur rijden.

VLIEGVELDEN

Vanaf de vliegvelden Schiphol, Rotterdam, Eindhoven in Nederland en Antwerpen en Brussel in België vlieg je in ruim 2 uur naar Spanje. Na aankomst rijd je eenvoudig naar Casa Veen.

 • Luchthaven Alicante-Elche (El Altet): 1 uur rijden;
 • Aeropuerto Internacional de La Región de Murcia: 20 minuten rijden.

In onze boekingkalender boek je makkelijk en snel je verblijf in Casa Veen.
Wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar info@casaveen.com

HET PENTHOUSE

CONTACTGEGEVENS

CASA VEEN - REGIO MURCIA

In de regio Murcia, zuidoost-Spanje staat Casa Veen. Een driekamer penthouse appartement op golfresort Condado de Alhama. Ontdek de veelzijdigheid van de regio Murcia; fietsen, wandelen, golfen, tennissen, karten, duiken, genoeg om op te noemen. Binnen 20 minuten lig je op het strand of ben je in de steden Murcia en Cartagena.

Heb je een vraag over de beschikbaarheid van Casa Veen? 

Stuur een e-mail naar info@casaveen.com

Telefoon en WhatsApp:
+31 6 25 05 46 15