DE OMGEVING VAN CASA VEEN

Casa Veen staat in de regio Murcia. Deze regio ligt tussen de regio’s van Andalusië, Castilla-La Mancha en Valencia. Het golfresort ‘Condado de Alhama’, ligt nabij de plaats Alhama de Murcia. Een gunstige plek, je bent snel in alle uithoeken van de regio; de bezienswaardigheden liggen in een straal van 25 minuten rijden. Bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de steden Murcia, Cartagena, Totana. Wandelen door de natuur en (water)sportactiviteiten beoefenen
De regio Murcia heeft een kenmerkend landschap. Opvallend zijn de vele contrasten; valleien en bergen,  vlakten gecombineerd met bergachtige gebieden, wijngaarden en plateau landschappen in het binnenland en mooie stranden aan de kust. Kortom; een veelzijdige plek om tijdens je vakantie te ontdekken! 

DE KUSTLIJN

De regio ligt aan de Middellandse Zee. De mooie kustlijn heet ‘Costa Cálida‘ en ligt in het zuidoosten van de regio. Het is de langst onbebouwde kuststrook van Spanje en dankt haar naam aan het zonnige klimaat in de regio. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 19oC en de luchtvochtigheid is laag. Het maakt niet uit welk seizoen je in de regio bent, het strand is elke dag van de maand een aangename plek om op te zonnen of te wandelen. Niet voor niets heeft de Wereldgezondheidsorganisatie Costa Cálida uitgroepen tot één van de gezondste gebieden ter wereld.

De kustlijn van de regio Murcia is iets meer dan 170 kilometer lang en loopt van noord naar zuid. Ze begint in El Mojón, vlak onder Alicante en eindigt in Cuatro Calas in Águilas. De Costa Cálida ligt aan twee zeeën: de azuurblauwe Middellandse Zee en de Mar Menor (kleine zee), een zoutwaterlagune. Beide zeeën worden van elkaar gescheiden door een landtong van 22 kilometer lang dat bekend staat als La Manga del Menor.

Er is van alles te beleven in de regio Murcia.
Laat je alvast inspireren door onze tips voor een dagje uit. 

ALHAMA DE MURCIA

Alhama de Murcia is een oud Spaans stadje dat bekend is geworden om haar thermische bronnen. Honderden jaren geleden maakten de Romeinen en Moren hiervan gebruik. Het water stroomde vanuit de bergen naar de baden. Aan dit ritueel dankt de stad haar naam; Alhama is afgeleid van Al-Hama, wat warmwaterbronnen betekent in het Arabisch. De ruïnes van de oude Romeinse baden zijn te bezichtigen in het archeologisch museum ‘Los Baños’. Een ander hoogtepunt is het Arabische kasteel uit de 12eeeuw. Vanaf de rotsachtige uitkijk kun je op het hoogste punt de steden Murcia en Lorca zien liggen. Een wandeling door de stad laat een verrassend rijk scala aan kleuren zien: rood, oker, paars en blauw pronken op de gevels van de huizen.
Alhama de Murcia ligt in de vallei van de rivier Guadalentín aan de voet van de Sierra Espuña en La Muela.

MAZARRÓN - PUERTO DE MAZARRÓN - ISLA PLANA

Tot aan het begin van de 20e eeuw stond mijnbouw centraal in het stadje Mazarrón. De restanten van het immense mijngebied zijn goed te zijn bij binnenkomst. Dit is een fascinerende plek waar je heerlijk kunt rondwandelen en waar je vele indrukken op doet. Na het stoppen van de mijnbouw begon de groei in de toeristische industrie, landbouw, zeevaart en visserij. In de haven (puerto) van Mazarrón zie je de vissersboten en is er ook een vismarkt. In het gezellige badplaatsje Puerto de Mazarrón liggen langgerekte zandstranden die allemaal bekroond zijn met een blauwe vlag omdat ze zo schoon zijn. Over de boulevard kun je heerlijk wandelen of genieten op één van de terrassen. 

De stranden in Puerto de Mazarrón maken onderdeel uit van de baai van Mazarrón. Deze begint bij Cabo Tiñoso en loopt door tot aan Cabo Cope. Over een lengte van meer dan 35 kilometer kom je stranden en ongerepte baaien tegen. De meeste en mooiste liggen tussen Bolnuevo en Cañada de Gallego. Het strand van Puerto de Mazarrón is zeer geliefd bij de lokale bewoners, op zondagen komen de families bij elkaar.

Het kleine dorp Isla Plana ligt voorbij Puerto de Mazarón en heeft fantastische stranden. In de plaatselijke jachthaven kun je terecht voor watersportactiviteiten, zoals zeilen, kitesurfen, windsurfen (lessen worden gegeven in plaats La Azohía), kanoën en snorkelen.

OUDE VISSERSPLAATS BOLNUEVO

Bolnuevo is een oude, kleine vissersplaats en ligt aan de voet van de Sierra de Las Moreras. Achter dit gebergte liggen mooie baaien en baaitjes, en beschutte strandjes. In het midden van Bolnuevo, achter het grote strand, staan de Gredas de Bolnuevo, ook bekend als ‘Ciudad Encantada’ (de betoverende stad). Een formatie bestaand uit zandsteen en kalksteen fossiel. Ze zijn over miljoenen jaren gevormd door wind en erosie. De witte klei waaruit ze bestaan is een mengsel van silica en aluminium. Het brede zandstrand is minder druk dan het strand van Mazarrón. Er is heel het jaar door genoeg plek om te zonnen. In Bolnuevo zitten vele gezellige restaurantjes.

MURCIA (STAD)

Murcia is de hoofdstad van de regio Murcia en de 7grootste stad van Spanje. In 831 werd de stad opgericht door Abd-Al-Rahman II in het hart van de Segura vallei, aan de gelijknamige rivier. Murcia is een multiculturele stad waar eeuwenoude tradities en het moderne stadsleven naadloos in elkaar overgaan. Het dagelijkse leven vindt hier op straat plaats en dit is vooral te merken tijdens de vele kleurrijke feesten die jaarlijks worden georganiseerd. 

Hoogtepunten om te bezoeken:
De kathedraal van Murcia – ‘Catedral de Santa María’ | Palacio Episcopal (bisschoppelijk paleis uit de 18e eeuw) –  staat aan de westkant van de kathedraal. | Het Casino (vlakbij de kathedraal) – heeft  schitterende Moorse patio’s en een prachtige danszaal in neobarokke stijl. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de Engelse bibliotheek waar meer dan 20.000 boeken staan. | Plaza Santo Domingo – Een aantal van Murcia’s bekendste gebouwen staan hier: Iglesias de Santo Domingo, de boog van Santo Domingo en de voormalige Centrale Bank van Cartagena (Casa Palacio de los Pagán), Monumento por los Derechos Humanos (2003); een monument ter ere van de mensenrechten. Het symbool van het plein is de 125 meter hoge Ficus, geplant in 1893. 

CARTAGENA

Cartagena is dé havenstad van de regio. De stad werd in 223 voor Christus gebouwd door de Carthagers, die het Quart Hadas (Nieuwe Stad) noemden. Na de verovering van de stad in 209 voor Christus noemden de Romeinen het Carthago Nova (New Carthage). In de 18eeeuw werd de stad een belangrijke marinebasis. Eén van de mooiste plekken in de stad is de haven. Hier staat het moderne stadhuis en je vindt er verschillende monumenten. De waterkant is volledig herbouwd met verschillende restaurants en bars. De haven is nog steeds in gebruik en ook de marinebasis is nog steeds actief. In Cartagena staat het overdekte winkelcentrum Espacio Mediterráneo.

Hoogtepunten om te bezoeken:
Teatro Romano (Romeins theater). De Romeinse overblijfseleen van dit theater worden beschouwd als één van de belangrijkste van Spanje | Fort van Fuerte Navidad – in de baai van Cartagena (ongeveer 4 km buiten de stad). Vanaf deze plek heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. | Fabriek Licor 43 (Cuarenta y tres) – De bekende zoete likeur wordt hier gemaakt. In de fabriek worden rondleidingen in het Engels en Spaans gegeven.

OVERIGE TIPS

Sierra Espuña
Het regionale park Sierra Espuña is Murcia’s grootste bosgebied en loopt door de gemeenten van Alhama de Murcia, Totana, Aledo en Mula. Het totale gebied beslaat meer dan 25.000 hectare. De fauna is ook rijk: er leven meer dan 120 soorten vogels, 38 zoogdieren, 17 reptielen en 8 amfibieën. Er lopen verschillende wandelroutes door het boomrijke gebied. Sportieve activiteiten zijn hier volop; kajakken, mountainbiken, parasailing, bergbeklimmen, quad rijden en raften. Meer informatie hierover vind je hier.

Totana
Totana is dé keramiek stad. Langs de weg zie je dan ook vele verkopers van keramiek. Op woensdag bruist deze stad volop, dan is hier de weekmarkt. Een mooie route is de weg richting Aledo, dwars door de Sierra Espuña. Halverwege op deze weg ligt het klooster van Santa Eulalia. Stop hier zeker voor een wandeling of bekijk het klooster. Het kerkje heeft indrukwekkende schilderingen en versieringen. In Aledo lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De straten zijn zo smal dat je er niet met de auto doorheen kunt.

Mar Menor
Aan de Mar Menor liggen rustige stranden, zoals Playa Punta Brava, Playa Honda, Playa de los Urrutias en Playa de los Nietos. En drukkere stranden zoals Santiago de la Ribera en Los Alcázares. Vanaf de stranden heb je een prachtig uitzicht over La Manga.
Er zijn hier verschillende watersportacitviteiten te doen. Onder andere jetskiën, scubaduiken, kitesurfen of Stand Up Paddling. Ga de uitdaging met elkaar aan op de kartbaan van Go Karts Mar Menor.

HET PENTHOUSE

CONTACTGEGEVENS

CASA VEEN - REGIO MURCIA

In de regio Murcia, zuidoost-Spanje staat Casa Veen. Een driekamer penthouse appartement op golfresort Condado de Alhama. Ontdek de veelzijdigheid van de regio Murcia; fietsen, wandelen, golfen, tennissen, karten, duiken, genoeg om op te noemen. Binnen 20 minuten lig je op het strand of ben je in de steden Murcia en Cartagena. 

Heb je een vraag over de beschikbaarheid van Casa Veen? 

Stuur een e-mail naar info@casaveen.com

Telefoon en WhatsApp:
+31 6 25 05 46 15